Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance 2.0 gelanceerd: handel met hefboom nu beschikbaar

Binance 2.0 gelanceerd: handel met hefboom nu beschikbaar
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Donderdag heeft Binance een metamorfose ondergaan: Binance 2.0 is gelanceerd. De voor gebruikers meest zichtbare verandering is de introductie van ‘margin trading’ – handelen met geleend geld. Dit is hoe het werkt.

Exchange Binance

Handelen met hefboom

Binance kondigde de lancering aan op de eigen weblog. Voor handelaars is de grootste verandering de introductie van margin trading, een feature die eind mei werd aangekondigd. Toentertijd werd een maximale hefboom van 20 keer de inleg genoemd. Dat is voor nu teruggeschroefd naar maximaal 3x, waarschijnlijk om dure fouten in de beginperiode te voorkomen.

Het is mogelijk om te gokken op zowel prijsstijging (longpositie) als -daling (shortpositie). Voor beide posities geldt dat “hoge(re) winsten mogelijk zijn”, met daarbij de kanttekening “dat de risico’s verbonden aan deze posities ook flink toenemen”.

“Margin trading was één van de meestgevraagde features van onze klanten”, vertelt Yi He, medeoprichter van Binance. “Handelen met hefboom brengt in de huidige cryptomarkt en op legacy platforms grote(re) risico’s met zich mee. Maar we hebben er vertrouwen in dat de doorontwikkeling ervan, gepaard met de toename van kennis over risicobeheer, op de lange termijn grote voordelen heeft.”

Welke voordelen He precies bedoelt, laat hij helaas achterwege. Ook is opvallend dat hij spreekt over ‘legacy platforms’. He legt niet uit welke platforms hij daarmee bedoelt, maar het lijkt een subtiele steek richting bestaande platforms voor margin trading, zoals rivaal BitMEX.

Je kunt niet zomaar aan de slag met de nieuwe functionaliteit. Je moet je account verifiëren, een ‘margin account’ openen, de voorwaarden die daarop van toepassing zijn accepteren, en geld storten naar je ‘Margin Trading Wallet’. Het geld daarin kan je gebruiken als onderpand voor geleend geld waarmee je een positie kan vergroten, tot maximaal drie keer de inleg. Met andere woorden: “heb je 1 BTC, kan je er 2 bij lenen”, aldus de instructies.

Verbeteringen onder de motorkap

Naast de introductie van margin trading brengt Binance 2.0 technische vooruitgang. “Het 2.0-platform is voorzien van een geavanceerde ‘trading engine’ zodat orders sneller verwerkt kunnen worden”, lezen we in het persbericht. Verder zijn er verbeteringen doorgevoerd op het gebied van orderliquidatie.

“We bouwen aan een ‘all-inclusive’ handelsplatform voor zowel geavanceerde als beginnende handelaars”, aldus Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance. “Dit is daarin de volgende stap. We voorzien in nieuwe tools om gebruikers te helpen succesvol(ler) te handelen.”

Wat CZ precies als vervolgstappen op de planning heeft staan in de context van Binance 2.0 is op dit moment onbekend. Wellicht dat een volgende stap is om de recent aangekondigde Binance Futures ook hierin onder te brengen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.