Tweede Canadese gemeente waar met Bitcoin belasting betaald kan worden

“We geloven dat de vraag naar nieuwe betaalmiddelen de komende jaren enkel groeit”, aldus plaatsvervangend burgermeester Di Paola van de Canadese gemeente Richmond Hill. Inwoners kunnen hun onroerendezaakbelasting binnenkort betalen met Bitcoin.

Adoptie Bitcoin

Tweede Canadese gemeente waar met Bitcoin belasting betaald kan worden
0%
Bram de Vries
Door Bram de Vries

Voor blockchainplatform Coinberry is het een belangrijke mijlpaal. “We zijn het enige op blockchain gebaseerde cryptocurrency-platform dat gebruikt wordt in twee Canadese gemeenten voor betalingen met nieuwe valuta”, stelt het bedrijf in het persbericht. Eerder implementeerde Coinberry een soortgelijke oplossing in de gemeente Innisfil in Canada. Daar zien 36.000 inwoners Bitcoin in het rijtje van mogelijke betaalmiddelen.

Zichtbaarheid van Bitcoin

Eén van de uitdagingen van Bitcoin is om onder ogen te komen van het grote publiek. En dan niet in ongenuanceerde nieuwsberichten, maar simpelweg als mogelijk betaalmiddel. En daar draagt deze ontwikkeling aan bij. In Richmond Hill zien meer dan 200.000 inwoners van de stad bitcoin binnenkort in het rijtje verschijnen.

“Onze gemeenteraad werd op de hoogte gesteld van de succesvolle uitrol in Innisfil”, vertelt Di Paola. “Er zitten nagenoeg geen kosten of risico verbonden om hier hetzelfde te doen. De keuze was daarom makkelijk.”

Volgens de CEO van Coinberry opent de deal ook de deur voor Richmond Hill om meer initiatieven te ontplooien die baat hebben bij het gebruik van blockchaintechnologie en cryptovaluta. “Overheden en grote organisaties realiseren zich dat het mogelijk is om te innoveren met de juiste partners in de hand”, vertelt Andrei Poliakov.

Op wereldschaal is dit een minutieuze stap vooruit, maar regionaal is een dominoeffect niet uitgesloten. Poliakov: “We hebben een aantal belangrijke initiatieven die we de komende maanden kunnen aankondigen.”

Over de auteur

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Altijd op de hoogte