Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Facebook waarschuwt dat Libra wellicht nooit tot lancering komt

Peter Slagter
Peter Slagter

In een toelichting op de kwartaalcijfers stelt Facebook dat Libra wellicht nooit tot lancering komt. Vanwege “substantieel wettelijk toezicht”. Het is over, nog voor het begon?

Regelgeving

“We kunnen niet de zekerheid geven dat Libra of daaraan gerelateerde producten en diensten überhaupt op de markt komen, laat staan binnen korte tijd”, aldus Facebook (PDF) in een toelichting gericht aan de Amerikaanse SEC.

“Onzekere en evoluerende” wetten en regels rondom cryptovaluta kunnen ervoor zorgen dat de lancering van Libra “vertraagd of nooit” plaatsvindt. Daarbij merkt Facebook op dat het geen “significante ervaring” heeft met blockchaintechnologie en cryptovaluta. Dat kan “van invloed zijn op Facebook’s vermogen” om dergelijke producten te ontwikkelen en vermarkten.

Tenslotte benoemt Facebook nog een aantal risico’s. “We lopen tegen verhoogde kosten aan die verband houden met onze deelname aan de Libra Association”, vertelt Facebook. “Ook de ontwikkeling en marketing rondom producten en diensten dragen hier aan bij. Onze investeringen daarin zijn misschien niet winstgevend. Dit alles kan een negatieve impact hebben op onze reputatie en financiële resultaten.”

Is het dan over, nog voor het begon? Waarschijnlijk niet: “Hoe lang het ook duurt, we gaan uitzoeken wat de beste manier is om door te gaan”, aldus Mark Zuckerberg.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.