Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Mining-gigant Bitmain schrijft 310 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Het blijft mining-gigant Bitmain moeite kosten om zwarte cijfers te schrijven. In het eerste kwartaal van 2019 maakte het bedrijf 310 miljoen dollar verlies. Maar er zijn twee lichtpunten aan het eind van de tunnel.

Bedrijfsleven

De cijfers kwamen naar buiten via Tencent’s nieuwsportaal QQ. De eerste twee maanden van 2019 waren duur: in januari maakte Bitmain $345 miljoen verlies, en in februari nog eens $280 miljoen. Hoewel daar een winst van $315 miljoen in maart tegenover staat, sluit het bedrijf het eerste kwartaal diep negatief af.

Er is echter licht aan het eind van Bitmain’s tunnel.

De laatste maanden is de totale rekenkracht waarmee gewerkt wordt aan Bitcoin’s netwerk flink toegenomen. Om dat te bereiken zijn veel miners aangezet. Ter illustratie: van 23 juli tot 5 augustus steeg de hashrate ruim 10%. Zou al die rekenkracht geleverd zijn door ASIC’s, zouden maar liefst 100.000 high-end miners nodig zijn.

Ook ontwikkelt Bitmain nieuwe mining-hardware. Aan het eind van 2019 moeten miners gebaseerd op de nieuwe 7nm chip – de S17 en T17 – uitgebracht zijn. Daarmee belooft Bitmain 30% efficiënter te kunnen minen.

En als dat allemaal onvoldoende is, heeft Bitmain altijd nog de voorgenomen beursgang.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.