Alles over de nieuwe economie onder één dak.

SEC verschuift beslissing over 3 Bitcoin ETF-aanvragen naar de herfst

Peter Slagter
Peter Slagter

Op dit moment zijn er drie Amerikaanse bedrijven in de running voor ’s werelds eerste goedgekeurde Bitcoin ETF, waaronder vermogensbeheerders VanEck en Bitwise. Alledrie moeten ze wachten: de SEC heeft de beslissingen naar de herfst opgeschoven.

Regelgeving Bitcoin

De aanvragen van VanEck/SolidX en Bitwise krijgen de meeste aandacht. In de loop van mei kregen beide bedrijven al voor de tweede keer te horen van beurstoezichthouder SEC dat de beslissing over beide aanvragen werd uitgesteld.

De SEC maakt nu gebruik van de derde (en laatste) mogelijkheid om de beslisdatum naar achteren te verschuiven. Bitwise krijgt op of voor 13 oktober (PDF) definitief te horen of ze de eerste zijn met een Bitcoin ETF. De definitieve beslissing over het voorstel van VanEck/SolidX volgt op of voor 18 oktober (PDF).

Nummer drie in de race is Wilshire Phoenix. De fondsbeheerder diende eind juni een aanvraag in voor een ETF die gebaseerd is op onder andere Bitcoin en staatsobligaties. Ook in het kader van deze aanvraag opteert de SEC voor uitstel. Op of voor 29 september (PDF) volgt het tweede beslismoment.

Tot dusver is Bitwise het meest vocaal geweest over de procedure. Om aan te tonen dat de markt van cryptocurrency exchanges wél betrouwbaar is, kwam het bedrijf met een opvallende uitspraak: “95% van Bitcoin‘s handelsvolume is nep”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.