Alles over de nieuwe economie onder één dak.

‘Probeert Tether alle wereldmachten kwaad te maken?’

‘Probeert Tether alle wereldmachten kwaad te maken?’
0%
Bram de Vries
Bram de Vries

Tether gaat volgens Bitfinex-aandeelhouder Zhao Dong binnenkort een nieuwe stablecoin lanceren, ditmaal gekoppeld aan de Chinese yuan. Een onbegrijpelijke actie, blijkt uit diverse reacties: ‘Probeert Tether alle wereldmachten kwaad te maken?’

Markt

Tether lanceert CNHT

Het nieuws kwam naar buiten via ChainNews. In het bericht wordt gesteld dat Dong “bevestigd heeft dat Tether in de nabije toekomst CNHT gaat uitgeven”. Aan berichtgeving erover is ook door Dong zelf op Twitter gerefereerd. Dong’s eigen op cryptovaluta gebaseerde dienstverlening, RenrenBit, gaat gebruikmaken van de nieuwe munt.

Wanneer de nieuwe stablecoin precies gelanceerd wordt, is onbekend. Volgens Dong “volgt de lancering zeer binnenkort, waarschijnlijk binnen enkele weken”. Hij verwacht dat eraan gerelateerde geldreserves bij een Belgische bank worden gestald.

Onbegrijpelijke actie

China-expert Dovey Wan begrijpt weinig van deze actie van Tether. “Ik zie weinig vraag naar CNHT. Lokale Chinezen blijven gewoon van USDT gebruikmaken met CNY”, meldt ze op Twitter. Bovendien loopt Tether een wezenlijk risico om “de Chinese toezichthouder kwaad te maken”.

Wan is bang dat deze stap juist negatief uitpakt voor alle Chinese cryptohandelaars. Volgens Wan is de yuan het terrein van de Chinese centrale bank (de PBOC), en aan die autoriteit zou niemand moeten willen tornen. “Dit kan op PBOC’s zenuwen werken, en dat is slecht nieuws”, aldus Wan. Reacties op haar berichtgeving op Weibo liegen er niet om: “Is dit niet een ‘suicide mission’ nu PBOC bezig is met een eigen digitale versie van de RMB?”

Het sentiment in de Chinese crypto-community wordt wellicht het best samengevat door deze tweet: “proberen ze [Tether] alle grote machten kwaad te maken?” Het ligt voor de hand dat het kwaad maken van toezichthouders niet een doel opzich is, maar met een al lopende strijd tussen de New Yorkse rechtbank en Tether is de strekking van het sentiment begrijpelijk.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.