Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Eerste bedrijven in Ohio betalen belasting met Bitcoin

Peter Slagter
Peter Slagter

Robert Sprague, penningmeester van de Amerikaanse staat Ohio, heeft onthuld dat sinds december “minimaal twee bedrijven belasting hebben betaald met Bitcoin”. Geen gigantisch aantal, maar het begin is er.

Adoptie Bitcoin

Primeur voor Ohio

Het nieuws dat bedrijven hun belasting kunnen betalen met bitcoin kwam vorig jaar eind november naar buiten. Na registratie op OhioCrypto.com kunnen alle belastingen betaald worden met bitcoin, van de belasting op sigarettenverkoop tot loonbelasting. Het initiatief zou uiteindelijk ook toegankelijk moeten worden voor individuen.

Al snel werd duidelijk dat het niet om directe betalingen gaat met bitcoin, maar dat de betalingsverwerker Bitpay ertussen zit. Bitpay converteert de ontvangen bitcoin naar fiatgeld voordat het naar de staatskas van Ohio wordt verstuurd.

Eerste bedrijven betalen met bitcoin

Tijdens een forum georganiseerd door de Ohio State Associated Press kwam de penningmeester van Ohio aan het woord, Robert Sprague. Daar vertelt hij het publiek dat er “minimaal twee bedrijven hun belasting hebben betaald met bitcoin sinds de lancering van het betalingsplatform in december”. Om hoeveel bedrijven het precies gaat, kan Sprague niet vertellen. Dat “is vertrouwlijke informatie”.

Het gebruik van Bitpay voor belastingen is nog maar kort beschikbaar. Ondanks dat het om nog maar om een handjevol bedrijven gaat, is het positief dat er überhaupt bedrijven zijn die de stap hebben gezet. Sprague: “We houden de vinger aan de pols om te beslissen of we het programma willen beperken of juist uitbreiden.”

Volgt Engeland?

Ook in het Verenigd Koninkrijk gaan geluiden op voor het betalen van belastingen met cryptovaluta. Eddie Hughes, lid van het parlement van het Verenigd Koninkrijk, stelt voor om mogelijk te maken dat mensen belasting kunnen betalen met cryptovaluta. Ook kleine (huishoudelijke) rekeningen zouden op deze manier betaald moeten kunnen worden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.