Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Franse parlement weigert belastingverlichting cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

Het Franse parlement heeft aanpassingen aan de belastingwet van 2019 afgewezen. In totaal zijn vier voorstellen van tafel die de belastingverplichtingen voor crypto-eigenaren flink zouden verlichten.

Regionaal

Eén van de voorstellen zou onderscheid introduceren tussen frequente transacties met cryptovaluta en eenmalige of sporadische transacties. De laatste groep transacties zou onder een versoepelde belastingregeling moeten vallen.

Een ander afgewezen voorstel was gericht op het jaarlijkse bedrag dat vrijgesteld is van belasting. Dat zou verhoogd moeten worden van 305 naar 3.000 euro. Ook een voorstel om bestaande regelgeving toe te passen op crypto-belastingen is van tafel geveegd.

Alexandre Stachtchenko, hoofd van de Franse blockchain-associatie Chaintech, denkt dat het gebruik aan duidelijkheid in Frankrijk ertoe leidt dat veel eigenaren hun crypto-inkomsten niet zullen opgeven.

Frankrijk lijkt twee gezichten te hebben ten aanzien van cryptovaluta. Er komen naast afkeurende berichten ook veel bevestigende nieuwsfeiten langs. Zo is het een voorloper op het gebied van blockchain-adoptie, liggen er plannen om er flink in te investeren, neemt de beschikbaarheid van betaalpunten toe, en zou het de ICO-hoofdstad van Europa moeten worden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.