Alles over de nieuwe economie onder één dak.

SEC stelt beslissing over aangevraagde Bitcoin ETF van Bitwise uit

Bram de Vries
Bram de Vries

Het moment dat je wist dat zou komen: de SEC neemt nog geen beslissing over de aangevraagde Bitcoin ETF van Bitwise. De waakhond maakt gebruik van de eerste verlenging en krijgt 45 dagen extra.

Regelgeving Bitcoin

Bitwise heeft op 10 januari de aanvraag ingediend bij de SEC. Het aangevraagde product is tot ‘Bitwise Bitcoin ETF Trust’ gedoopt. Het fonds volgt een index van Bitwise zelf, en is gebaseerd op de waarde van bitcoin en “noemenswaardige hardforks ervan”.

Op vrijdag heeft de SEC aangekondigd de beslissing over de aanvraag uit te stellen. Volgens sommigen bewijst het weer eens het onvermogen van de SEC om een beslissing te nemen. Maar dat is niet helemaal eerlijk, aangezien de SEC meermaals heeft aangegeven waarom het agentschap voorzichtig is met dit soort beslissingen. Deze aankondiging lag daarom in lijn der verwachtingen:

“De commissie vind het passend om een langere periode te nemen om tot een beslissing te komen. Er moet voldoende tijd zijn om de aanvraag inhoudelijk goed te kunnen beoordelen.”

Zelfs als de SEC niet terughoudend zou zijn met het nemen van beslissingen, zou het zeer onwaarschijnlijk zijn geweest dat er vrijdag een beslissing zou volgen. Slechts een week geleden was Bitwise op bezoek bij de SEC om hun casus te verdedigen en uit te leggen waarom de markt klaar is voor hun voorgestelde product. Er zal heel wat werk gaan zitten in het nalopen van alle gegevens die door Bitwise zijn aangedragen.

Bitwise is niet de enige die een ETF-aanvraag heeft lopen. Ook VanEck wacht op antwoord van de SEC, en krijgt over een paar dagen waarschijnlijk hetzelfde te horen. Voor de directeur van VanEck zal het geen verrassing zijn — volgens hem zijn “ETF-deadlines onbelangrijk”.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.